Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

50 milions passats per aigua en inundacions. Com indemnitza el Consorcio?

Aquest estiu ha passat per aigua Espanya. Les pluges i els desglaços més greus han provocat inundacions en diferents punts d’Espanya. El Consorcio de Compensación de Seguros ha rebut 9.296 sol·licituds d’indemnització per valor de més de 50 milions d’euros.

Qui pot reclamar?

Les persones qui tinguin contractada una assegurança, tant les que en són beneficiàries com les terceres perjudicades.

En quants dies cal sol·licitar la indemnització?

En 7 dies, i com més aviat millor. Com a corredoria d’assegurances, nosaltres ens en podem encarregar si ets client nostre. Facilitem al Consorcio les dades de la pòlissa, la persona prenedora i la persona assegurada, i juntament amb tu, especifiquem els danys i facilitem un número de compte per ingressar la indemnització corresponent.

Al pèrit cal lliurar-li…

Els pressupostos i les factures de reparació, la còpia de la pòlissa i el rebut de l’últim pagament.

Guarda els béns que s’han fet malbé i, si pots, fes-ne fotos abans de retirar-los.

El pèrit diu que hi ha infraassegurança, què significa?

Que el capital assegurat és inferior que el valor real dels béns afectats. Si el valor declarat és inferior al valor real, la indemnització també serà inferior als danys causats, ja que aquesta es calcula de manera proporcional al valor declarat. Revisa la teva pòlissa i si creus que hi falta capital, comenta’ns-ho.

El Consorcio indemnitza la pèrdua de beneficis?

Quan són conseqüència dels danys directes, sí. Però aquesta cobertura hi ha d’estar inclosa.

Moral

Confia en les teves assegurances, confia en nosaltres i recorda que has de tenir sempre totes les pòlisses actualitzades; assegura el valor real dels teus béns.