Bars, tabac, joc i… SALUT

Diem “any nou, vida nova” i ens proposem objectius per millorar el físic, les finances, les atencions familiars…

Segons la UNESPA, gastem una mitjana de 1.721 € en bars, 1.049 € en tabac i 440 € en joc. Quan ens pregunten per l’elixir de la felicitat, parlem de la salut física, mental i de les relacions socials (enquesta de la Universitat London School of Economics de Londres feta a 20.000 persones de tot el món).

Et recomanem que comencis l’any abandonant els mals hàbits i “cuidant-te molt”; alimentant-te de manera saludable, practicant algun esport, fins i tot deixant de fumar, moltes assegurances de salut també inclouen programes que t’hi ajuden.

Radiografia de l’assegurança de salut

Saps que l’assegurança de salut és una de les que més està creixent a Espanya i que ja té 11,5 milions de persones assegurades?

D’entrada, penses que no et caldrà una assegurança de salut, però quan tens un accident i et trenques la cama per set llocs diferents, potser sí que et seria molt beneficiós tenir la possibilitat d’operar-te d’urgència amb el millor quadre mèdic especialista, i començar com més aviat millor la rehabilitació. També quan et quedes embarassada i estàs preocupada per saber si tot va bé, alguna ecografia de més no va malament… o quan per culpa d’una feina dura i prolongada en el temps tens problemes amb l’esquena i resulta que has de pagar cada sessió de fisioteràpia que t’ajuda a mantenir-te dret.

Bé, doncs has de saber que les assegurances de salut ofereixen dues cobertures essencials: accés a l’atenció primària (medicina general, pediatria, infermeria, urgències domiciliàries i ambulatòries) i assistència de l’especialista en consulta, en règim hospitalari i en procediments diagnòstics, terapèutics i en intervencions quirúrgiques. Les més completes et permeten triar el quadre mèdic o l’hospital que necessitis en cada ocasió. I, a més, pots contractar garanties complementàries, com un segon diagnòstic als Estats Units o manteniment de la sang o del teixit del cordó umbilical.

Tant de bo no l’hagis de fer servir mai, però i si la necessites?

Que tinguis un bon inici d’any!