Carnaval, t’estimo

Carnavals de Tenerife, any 2013, 22.15 hores de la nit. El vestit de Carnaval de la Saida Prieto Hernández es va incendiar amb l’espurna d’un canó de foc fred pirotècnic. En segons, la noia va començar a cremar. No se’n podia escapolir perquè estava subjecta al cinturó de seguretat del vestit. Les flames van créixer fins a 10 metres d’altura. Un bomber, un tècnic de so i ella mateixa van aconseguir, per fi, descordar el cinturó.

Va patir cremades en un 42% del cos i la seva família va tenir un atac d’ansietat. Afortunadament, avui, està perfectament i continua participant en els Carnavals, la seva gran passió.

Els vestits de les candidates a reines del Carnaval pesen uns 200 quilos cadascun. Estan confeccionats amb plomes, pedreria… i tenen un valor molt elevat. Se solen protegir amb dues assegurances: una de particular de danys (segons el seu valor econòmic) i una altra de responsabilitat civil pels danys que puguin causar.

Un esdeveniment públic amb carrosses en què participen moltes persones s’ha d’anticipar als imprevistos que es puguin produir i, per a això, hi ha les assegurances de responsabilitat civil d’esdeveniments públics.

A més, cal adoptar altres mesures de seguretat: cobrir els cablatges i les bateries, incloure extintors a les carrosses i proteccions per evitar que la gent s’apropi a les rodes, garantir que els materials utilitzats són ignífugs i transportar el nombre de persones adequat.

Carnaval, carnaval… Carnaval, t’estimo.

Sona alegre el carnaval al món sencer.