Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

Ciberassetjament: els dolents d’Internet

“Va començar dient-me que era molt maca i que li agradaria fer-me un book de fotos. Al principi no em va semblar tan malament, però després va suggerir que el book fos amb fotos sexis o vestida de nena. Després feia comentaris sobre el meu cos, buscava fotos meves a Instagram i a altres xarxes socials”.

(Víctima de ciberassetjament) 

Un de cada quatre casos d’assetjament escolar es fa a través del ciberbullying i, en la majoria (70%), les víctimes són petites. El ciberassetjament escolar comença a partir dels 13 anys a través de WhatsApp i les xarxes socials. El 92% de les víctimes pateixen seqüeles psicològiques i un 10% presenta comportaments i/o pensaments autolesius i suïcides.

El ciberassetjament pot ser amorós o social, acadèmic i, també, professional. Periodista, professor o metge són professions d’alt risc, en les quals s’han detectat casos de dins de l’empresa (companys) i de fora (clients, lectors, pacients…).

Què és el ciberbullying?

És l’ús de mitjans de comunicació digitals per assetjar una persona o grup de persones mitjançant atacs personals o la divulgació d’informació confidencial o falsa entre altres mitjans.

Per defensar-se, el millor és no contestar els missatges, guardar-los com a prova, bloquejar el perfil de l’assetjador, mantenir la discreció quan es pugin publicacions a Internet i conversar només amb les persones que coneixem.

Quan tot falla, pot actuar l’assegurança de ciberbullying. Assumeix la defensa jurídica i, molt important!, s’ocupa d’aplicar el dret a l’oblit a les publicacions que s’han fet sense consentiment.

Una reflexió…

“Agafem la mà dels nostres fills i filles quan creuem la carretera, els expliquem el perill de parlar amb estranys. I després els donem un ordinador i els deixem sols. Ja no podem fingir que no sabem res sobre la part fosca d’Internet”.

(Roger Merrick, policia de Nova Escòcia, Canadà)