Com viatjar a l’estranger i no arruïnar-te per un problema de salut

El viatge amb avió medicalitzat des dels Estats Units a Espanya costa 50.000 euros. Un vol regular amb llitera acompanyat d’un metge, 20.000 euros. Una nit en un hospital nord-americà, 3.500 euros.

L’estiu és una estació en què moltes persones viatgem a l’estranger. Desafortunadament, els espanyols no estem acostumats a contractar una assegurança de viatge tret que ens hi obliguin per imperatiu legal. L’Equador, Cuba, Rússia, Bielorússia, Algèria o l’Iran són països que exigeixen contractar una pòlissa que cobreixi despeses mèdiques, repatriació i assistència 24 hores.

Els desplaçaments per Europa són més senzills si tens la targeta sanitària europea (TSE). Et garanteix l’atenció mèdica a tots els països de la Unió Europea. La pots aconseguir anant a la Seguretat Social o a través d’Internet.

Tanmateix, aquesta targeta no cobreix el desplaçament de familiars ni la repatriació. Per això, et recomanem una assegurança de viatge. A part de totes les cobertures mèdiques (inclosos els desplaçaments), pot incloure tres avantatges que poden ser imprescindibles:

  • Cancel·lació. En cas d’anul·lació recuperaràs els diners pagats.
  • Interrupció o tornada anticipada. Et tornaran l’import proporcional que no hagis gaudit.
  • Pèrdues d’equipatge, retards i RC (responsabilitat civil) pels danys que puguis causar a altres persones.

També et recomanem que siguis prudent i rentis bé les fruites o les verdures que et mengis. I prepara una petita farmaciola de viatge per si algú es talla, es refreda, li fa mal el cap o segueix un tractament.