La nova Llei de trànsit: atenció! al carnet de conduir, les multes i la ITV

Si encara no tens el carnet de conduir, afanya’t, perquè s’acosten exàmens més exhaustius per aconseguir conductors més ben formats. La DGT (Direcció General de Trànsit) pretén eliminar l’examen teòric escrit per impedir la memorització de respostes i animar a la improvisació.

A canvi, estudia la projecció d’un vídeo amb una situació arriscada en què l’aspirant haurà de descriure quina és la manera de conducció més correcta.

En la prova pràctica, la proposta serà conduir seguint les instruccions d’un GPS. L’alumnat recorrerà el trajecte fins a la destinació que li dicti la màquina i intentarà resoldre les dificultats que se li presentin pel camí.

Més efectivitat, menys improvisació

Les estacions d’ITV realitzaran diagnòstics més conscienciosos i introduiran sistemes que detectin, per exemple, si s’han manipulat els dispositius anticontaminants del vehicle.

Els excessos de velocitat estaran més controlats i perseguits. Ja s’han incorporat dos nous helicòpters Pegasus que gairebé, gairebé són invisibles. Controlen els cotxes i, també, els ciclistes infractors quan, per exemple, circulen en paral·lel.

Cinc drons s’han afegit als dispositius de seguretat i ja vigilen les nostres carreteres des d’aquest estiu.

I es mantenen els tres tipus de sancions: lleus (fins a 100 euros), greus (fins a 200 euros i la retirada de 2 a 4 punts) i molt greus (fins a 600 euros i la retirada de 6 punts del carnet).

També pugen un 1,60% les indemnitzacions del barem d’accidents 2018 (els diners que es perceben pels danys i perjudicis d’un accident de circulació).

I recorda: l’assegurança obligatòria del cotxe és imprescindible. La multa per conduir sense assegurança pot anar des dels 1.500 euros fins als 3.000 euros, a més del fet que es precinta el vehicle.