Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

Les tres assegurances amb premi en la declaració de la renda són…

Amb aquestes tres assegurances de vida-estalvi et desgraves. No n’hi ha una millor que una altra. Simplement són diferents i funcionen:

1.- PPA (plans de previsió assegurats). Et garanteixen recuperar, almenys, el 100% dels diners invertits. Els PPA et permeten desgravar en l’IRPF les primes pagades, amb una aportació anual màxima de 8.000 euros. Només tributen, com a rendiments de treball, quan les cobres per jubilació, mort, incapacitat laboral o dependència. No són rescatables, si no és per malaltia greu o atur de llarga durada. Les pots cobrar en forma de capital, disposicions parcials o com a renda temporal o vitalícia.

2.- SIALP (assegurança individual d’estalvi a llarg termini). No has d’esperar a jubilar-te per rescatar els teus estalvis. No et pots deduir les aportacions en l’IRPF (que no poden ser superiors a 5.000 euros anuals), tanmateix, sí que estàs exempt de tributar pels rendiments que deriven del pla, sempre que no s’efectuï cap disposició abans de cinc anys des que s’obren.

3.- Plans de pensions. Et pots deduir les aportacions en la base imposable de l’IRPF, en què el límit màxim d’aportació és de 8.000 euros anuals. Només es disposa dels diners en la jubilació (tret de malaltia greu o atur de llarga durada), i una vegada que es cobra la prestació, tributa com a rendiments de treball. També es pot cobrar en forma de capital, disposicions parcials o renda temporal o vitalícia.