L’últim petó és més fàcil amb aquesta assegurança

Explica la llegenda que el seu origen a Espanya es troba en els pescadors de Galícia. El mar traïdor sempre ha segat vides entre els navegants amb greus conseqüències financeres i emocionals en el seu entorn. Com que no podien dominar les tempestes, les confraries van crear un fons per ajudar les famílies de les persones mortes.

Cert o no, està confirmat que l’assegurança de defunció va néixer d’un gest de solidaritat espontània de les persones que es van unir per fer front a les conseqüències econòmiques de les desgràcies.

Es tracta d’un acte d’amor cap a les persones que estimem per alleujar-los desemborsaments econòmics i molts tràmits en moments difícils.

El dia de l’adeu

Aquesta pòlissa resol les gestions i les despeses d’un enterrament: taüt, incineració, transport, flors, tanatori… I pot prestar altres cobertures que moltes persones desconeixem, com atenció psicològica o un servei legal que s’ocupa de la paperassa (tramitació de certificats de defunció i, fins i tot, gestió de pensions de viduïtat i testament).

L’assegurança de decessos és una de les més apreciades per la nostra societat malgrat que no és obligatòria. Més de la meitat de la població espanyola (el 57%) té contractada una d’aquestes pòlisses.

Hi ha qui es pregunta què passa si sobren diners de la indemnització pactada. En aquests casos les companyies d’assegurances els tornen, però, consulta’ns, perquè cal reclamar-los.

“Per desgràcia, recentment vaig haver d’utilitzar l’assegurança de defunció que havia contractat el meu pare. Dins de les circumstàncies, tot em va semblar molt correcte: l’atenció, els detalls, la formalitat, el servei, em va resultar tot excel·lent. No tinc cap queixa, fins i tot van tenir detalls que no esperàvem. Moltes gràcies per acompanyar-nos en un moment tan difícil.”