Que un incendi no et tanqui l’empresa i t’arruïni la vida

3 de cada 4 empreses tanquen després d’un incendi, normalment provocat per la falta de prevenció. La causa principal és una distracció humana (espurnes de soldadura o caiguda de substàncies inflamables).

Després de l’incendi, l’empresa ha de tancar temporalment per començar els arranjaments corresponents. Saps quant costaria?

Una reconstrucció dura 5 o 6 mesos. El negoci ha de tenir prou recursos per pagar les despeses fixes (sous, telèfon, lloguers…). També ha d’assumir els costos de reparació i la pèrdua de beneficis que no obtingui durant aquell període. Llavors és quan toca sumar despeses i, si no les pot assumir, toca tancar.

Als grans mals, grans assegurances

Afortunadament hi ha les assegurances multiriscos per a empreses i les assegurances de lucre cessant. Què són?

El multirisc garanteix la reconstrucció de les instal·lacions i el dany provocat als altres. El lucre cessant (o la pèrdua de beneficis) indemnitza per les despeses fixes i el benefici brut que deixaràs de generar mentre durin els arranjaments amb l’abonament d’una indemnització diària.

Cada any es produeixen 42.000 incendis en empreses industrials (un incendi cada hora i 17 minuts). Prepara un pla de prevenció, mantén el negoci ordenat amb un manteniment correcte, revisa periòdicament la instal·lació antiincendis i fes servir amb compte la maquinària.