Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

“Qui menja amb seny, per la seva salut procura” i amb una assegurança de salut la cura

Les assegurances de salut acostumen a incloure restriccions a l’edat i l’estat de salut. Si no ets una persona dels gairebé 11 milions que han contractat una d’aquestes pòlisses, estudia’n les possibilitats abans no sigui massa tard, ja que l’edat i les “xacres” són un hàndicap per contractar-les.

Els 3 consells imprescindibles per escollir una bona assegurança són:

1.- La reputació de la companyia d’assegurances: solvència, serveis, experiència…

2.- El tracte personal, sobretot quan es fan servir sovint les assistències sanitàries.

3.- Les garanties segons l’edat, el gènere i l’estat de salut.

Hi ha companyies que anul·len les pòlisses de salut quan la persona assegurada fa els 60 anys, però n’hi ha d’altres que la mantenen, i fins i tot les adapten a l’edat de la persona assegurada. Així, poden incloure l’atenció d’especialistes en geriatria i altres especialitats de la tercera edat. També preveuen les proves diagnòstiques, la cirurgia i l’hospitalització.

Altres punts que s’han de tenir en compte:

Preexistències. Són les patologies que ja patim abans de contractar l’assegurança. Les hem de declarar abans de signar la pòlissa.

Copagament. És una fórmula que fan servir algunes companyies d’assegurances en fer ús de determinades prestacions assegurades, en què cobren una part de l’import d’aquestes prestacions quan se’n fa ús.

Quadre mèdic. La llista de metges i centres als quals et pots adreçar per rebre atenció mèdica. És important que analitzis la llista abans de subscriure l’assegurança.

Carències. Són terminis de temps, des que contractes la pòlissa, durant els quals no són actives algunes prestacions.

Com es poden agregar els fills a l’assegurança? Algunes assegurances els incorporen automàticament, d’altres cal incorporar-los expressament. Si ho fas abans dels 30 dies posteriors al naixement, estaria assegurat des del part.

La teva relació amb l’assegurança de salut és a llarg termini. Has de triar molt bé. És important que n’analitzis totes les opcions i triïs adequadament. Certes malalties no són acceptades per totes les companyies. Abans de decidir-te, pregunta’ns. Només així l’encertaràs.