Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

“Si el temps no acompanya, pots acabar arruïnat”

“Durant la verema la jornada és contínua, de sol a sol, i a l’hivern és més relaxat d’hores, però cal podar amb fred o amb pluja. Per desgràcia, cada vegada són més freqüents els disgustos del camp, ja que depenem del clima cada vegada més canviant.”

Tempestes de calamarsa, pluges de 35 litres per metre quadrat en mitja hora, plagues com el míldiu o la fil·loxera… Són inclemències que han assolat el camp durant aquest estiu. La naturalesa coneix prou trucs per arruïnar abans i millor el viticultor”. Afortunadament, hi ha solucions per evitar-ho.

Les assegurances de la vinya són l’única opció que et permet garantir els ingressos que hauries percebut de la collita. Tanmateix, la meitat de les persones que es dediquen a l’agricultura a Espanya encara no les contracten.

Avantatges

Cobreixen les produccions i les preserven dels danys que es puguin produir: gelades, calamarsa, sequera, riscos excepcionals (incendi, pluja torrencial…), plagues…

Protegeixen les plantacions de la possible mort del cep o de les pèrdues de collita d’un any per l’altre.

I paguen indemnitzacions pels danys ocasionats a les instal·lacions. S’hi inclouen els elements de reg (capçals, xarxa de regadiu) i els sistemes de conducció de les vinyes (emparrats)…

El millor és que es pot assegurar qualsevol explotació. Espanya disposa d’un dels sistemes d’assegurances agràries més eficient del món. Permet mantenir les rendes dels agricultors i garanteix la seguretat de l’explotació.

“Matino força per quan surti el sol tenir-ho tot preparat per veremar. I acostumo a arribar a casa just per descansar. El camp no hi entén, d’hores”.

No deixis els teus ingressos en mans del cel…