01/12/2016

“Somnolència al volant, perill constant”

Surts de viatge, ahir a la nit vas carregar el cotxe i avui t’has aixecat a dos quarts de cinc del matí per viatjar fresquet. Tots al seu lloc, llestos… arrenques! Encara no és de dia, però no t’importa conduir de nit. Es farà de dia d’aquí a una estona. Ets un conductor prudent i t’aturaràs al cap d’un parell d’hores per esmorzar i descansar. Però… “Ostres… són dos quarts de set i tot està tancat. Una mica més… Les set. Continua tancat i es comença a fer-se de dia. Una estoneta més de viatge…” Parpelleges i badalles.

PERILL! És recomanable no conduir entre les dues i les sis de la matinada i la una i les quatre de la tarda. Són les pitjors hores per fer-ho, ja que el cos es relaxa, t’envaeix la somnolència i el risc d’accidents es multiplica. Fins quant? Fins a convertir-se en la quarta causa de mortalitat a les carreteres espanyoles. Està relacionada entre un 20% i un 30% amb els accidents de trànsit.

L’important no és arribar abans, sinó arribar bé.

Un estudi dut a terme amb conductors indica que el descans i la ingesta de cafè millora el temps de reacció al volant, es trepitgen menys línies de la carretera i baixa la sensació de somnolència. Un conductor cansat pren decisions incorrectes. Si descansa i pren cafè, el seu temps de reacció serà un 7,7% més ràpid.

 Com a corredor d’assegurances teu, t’aconsello que gravis el telèfon d’assistència al mòbil perquè estiguis ben preparat davant de qualsevol imprevist.