Tomàs, me’n vaig al gimnàs

El 1976 Gary Gilmore va robar i assassinar dues persones als Estats Units. Va ser condemnat a mort davant un escamot d’execució. Abans que el disparessin va dir: Let’s do it (“fem-ho”).

Una dècada després, Nike no acabava d’arrencar com a marca esportiva. La seva agència de publicitat va trobar inspiració en el comiat d’aquest assassí i va gravar un espot amb un corredor de 80 anys i un afegitó al final que deia: Just do it (“només fes-ho”). El lema encara perdura i algunes persones el recorden quan entren al gimnàs.

De gener a maig, es disparen les cerques a Google relacionades amb la salut, el fitnes i la bellesa. Volem complir els propòsits del nou any i estilitzar-nos per a l’“operació biquini” de Setmana Santa. I ens apuntem al gimnàs amb aquest objectiu, però… i si et lesiones pedalant amb bici o amb les peses, qui se’n fa càrrec?

La resposta correcta “depèn de si la màquina ha fallat o no. Perquè si no funcionava adequadament, és responsabilitat del gimnàs. Quan t’has torçat el turmell perquè has trepitjat malament, l’error és teu”.

En qualsevol cas, gairebé totes les comunitats autònomes exigeixen una assegurança de responsabilitat civil (RC) prèvia a la llicència d’obertura del negoci. Per tant, la RC del gimnàs serà la que assumirà els danys que es puguin causar a terceres persones.

Per incrementar la tranquil·litat i la seguretat dels que tenen un gimnàs, també se sol contractar una assegurança de multirisc, que inclou incendi, despeses de reconstrucció, maquinària, danys per aigua… Així, la mala sort no s’acarnissa mai en els seus negocis.

Ja t’has apuntat al gimnàs? Què esperes? Segons un estudi de la revista Current Biology, anar regularment al gimnàs potencia la memòria.