“Vamos de paseo, en un coche feo…”

Abans de sortir assegura’t que el cotxe està calçat adequadament; els pneumàtics caduquen i es desgasten igual que les pastilles de fre. Comprova que els líquids de fre, l’eixugaparabrises, l’aigua, la direcció i la refrigeració assoleixen nivells òptims. I que els llums i la bateria tinguin prou dies, mesos o anys de funcionament.

No perdis els papers

No portar la documentació obligatòria et costarà 10 euros per cada absència. Tingues a mà el carnet de conduir, el permís de circulació i la targeta d’inspecció tècnica del vehicle amb l’informe de la ITV actualitzat i l’adhesiu corresponent al parabrisa. No haver passat la ITV podria afectar l’assegurança negativament en cas de sinistre.

Si tens una avaria, fes servir el triangle i una armilla per passatger. També et recomanem una farmaciola per a emergències amb repel·lents d’insectes, analgèsics, antiinflamatoris, protector solar, biodramina i apòsits per a primeres cures.

Un clip, un filferro…

O corda, brides… alguna cosa que t’ajudi quan es desprengui una peça del cotxe.

En cas d’emergència el millor amic és el cúter o les tisores per tallar el cinturó de seguretat, un bon martell per trencar les llunes si la porta està bloquejada (traient el capçal dels seients també pot funcionar) i una llanterna amb piles per a la foscor.

Jo també porto un paraigua, un carregador per al mòbil i un bolígraf amb paper per omplir el comunicat d’accident.

Bon voyage!