Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

“Yo tengo un chiringuito a orillas de la playa, lo tengo muy bonito y espero que tú vayas”. Georgie Dann no va inventar El Chiringuito

“Obrim quan venim i tanquem quan ens n’anem. Si veniu i no hi som, és que no coincidim”. Terrasses fantàstiques i xiringuitos per descansar, evadir-se, refrescar-se i menjar, amb bones vistes, o almenys a l’aire lliure. I això és el que té l’estiu, entre altres coses.

La paraula xiringuito ve dels treballadors de les plantacions de canya de sucre a Cuba, que en els descansos prenien un raig fi de cafè, al qual anomenaven chiringo, amb el temps el chiringo es va transformar en xiringuito, i així és com es denominaven els quioscos improvisats on prenien el cafè. A Espanya va ser el mític El Xiringuito, a Sitges, el 1913, el primer bar de platja que va encunyar el terme, el qual s’ha estès fins als nostres dies. Més tard, Georgie Dann va triomfar amb la seva cançó el 1988, la qual també s’estén fins als nostres dies.

Xiringuitos, casetes de fira, tavernes portàtils… llocs on es pot gaudir de l’estiu mentre prenem alguna cosa. De vegades, s’hi produeixen intoxicacions pel mal estat dels aliments. Qui en té la responsabilitat? Bé, són les persones propietàries d’aquests negocis. Han de complir la normativa de Sanitat sobre manipulació d’aliments i informar sobre al·lergògens.

Podem anar amb tranquil·litat a qualsevol xiringuito i, tot i que no és el més habitual, si es produeix algun contratemps, com una intoxicació o una caiguda, el local respondrà amb la seva assegurança de responsabilitat civil.

I si tens en propietat (o regentes) un xiringuito, el millor que pots fer per tenir les espatlles cobertes davant de qualsevol reclamació (tant si n’ets culpable com si no n’ets, perquè sempre n’hauràs d’assumir la responsabilitat) és contractar una “assegurança de xiringuito”.

Es tracta d’una assegurança multirisc, com la de qualsevol comerç o establiment d’hostaleria, amb la particularitat que dins de les cobertures s’hi afegeixen les terrasses exteriors. Inclouen responsabilitat civil (cobriria aquest tipus d’incidències), incendi, explosió, llamps, danys per aigua, fenòmens atmosfèrics, ruptura de vidres, robatori…